Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Fotoperiodisme i Societat a la Costa Brava Sud. El Blanes de Joaquim Rober (1960-1975). 2004.

Arxiu_Municipal

Camí de tornada


Menú principalFotoperiodisme i Societat a la Costa Brava Sud. El Blanes de Joaquim Rober (1960-1975). 2004.

   L'Arxiu Municipal de l'Ajuntament de Blanes va edita la publicació Fotoperiodisme i societat a la Costa Brava Sud. El Blanes de Joaquim Robert. 1960-1975, un catàleg de l’exposició que es podia visitar a la Casa Saladrigas del 20 de juliol al 5 de setembre del 2004 i que fou organitzada per l’Arxiu Municipal de Blanes.

   cartell inaguració

   Tant l’exposició com el catàleg responien a la voluntat municipal de difondre el fons en imatges que el fotoperiodista blanenc Joaquim Robert va donar a l’Arxiu. Tot i això, es voliat anar més enllà i, a banda de recollir, mostrar i documentar una selecció de les imatges de J. Robert, també vam voler fer-nos ressò del món dels corresponsals de premsa locals així com del context històric del moment.

   El catàleg té 175 pàgines i està dividit en diverses parts. En primer lloc hi ha les presentacions de l’Alcalde i el Regidor de l’Arxiu. A continuació hi ha una petita introducció i un text sobre la teoria i pràctica del fotoperiodisme signat per J. Víctor Gay, exdirector del Diari de Girona. Després bé el text d’anàlisi històrica blanenca sobre el període 1960-1975. Aquest apartat té les següents seccions: La situació econòmica i demogràfica, el turisme, la vida a Blanes a través de les imatges, els corresponsals de premsa a Blanes i Joaquim Robert, fotògraf i cineasta.

   fotografia fotografia

   A continuació hi ha inserides les mes de dos-centes imatges de l’exposició organitzades en sis àmbits temàtics. Aquests són: l’àmbit dels corresponsals de premsa, el del turisme, el de la vida oficial, el de l’esport, el del paisatge urbà i el de la societat civil i la vida quotidiana.
   Per acabar hi ha un seguit de pàgines amb les notes de premsa corresponents a diverses fotografies i la bibliografia.

   fotografia fotografia

   Aquesta publicació es troba actualment exhaurida, però es pot consultar a l' Arxiu Municipal o a la Biblioteca Comarcal.


Index Exposicions
Data de realització: 03/22/2001 | Data de la darrera actualització: 03/09/2010

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300