Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Declaració Institucional Projecte Prolongació Autopista C-32


Camí de tornada


Menú principalDeclaració Institucional Projecte Prolongació Autopista C-32


Declaració Institucional
Ajuntament de Blanes

Projecte Prolongació Autopista C-32
Molt bon dia a tothom,

Avui divendres, 12 de juliol, ens trobem a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes per fer una Declaració Institucional en relació al projecte de prolongació de l’autopista C-32.

Com alcalde i màxim representant del poble de Blanes, vull deixar clara la postura d’aquesta institució respecte un projecte que afecta el nostre municipi i el seu entorn natural, patrimoni de tothom.

Volem recordar que en el ple del 28 d’abril de 2016 l’Ajuntament de Blanes va aprovar per unanimitat fer seu el resultat de la consulta popular que havia tingut lloc uns dies abans, el 17 d’abril d’aquell mateix any.

Aquest posicionament contrari al projecte de prolongació de la C-32 va estar avalat pel resultat d’una consulta on més del 71% dels votants es van posicionar en contra, mentre que el 28% ho van fer a favor.

Ara, des de l’Ajuntament de Blanes volem mantenir i enfortir el compromís adquirit i expressem el nostre rebuig a la construcció de la prolongació de l’autopista.

Els boscos del Vilar, la zona de la riera de Salomó i els Tres Turons, entre d’altres espais naturals, quedaran significativament alterats amb la construcció d’aquesta infraestructura.

Si bé les obres s’han aturat arran de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha dictaminat que l’avaluació ambiental no sembla complerta i suficient als efectes de la tècnica requerida per la Llei del Canvi Climàtic, no podem conformar-nos.

Ara tenim l’oportunitat de poder rectificar, i per això emplacem a l’autoritat competent, la Generalitat de Catalunya, perquè redreci la situació i s’opti per una solució que no malmeti més al territori.

Demanem a la Generalitat de Catalunya i a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat que donin compliment al compromís expressat per aquesta mateixa conselleria temps enrere, de no executar l’obra mentre hi hagi part del territori afectat que s’hi ha manifestat en contra.

El poble blanenc, parlant a través del seu alcalde, lamentem la manera com s’han estat fent les primeres passes d’aquest projecte. La tala massiva de bosc ha provocat ja força estralls.

També volem expressar la nostra solidaritat envers la ‘Plataforma Aturem la C-32’, que inclou veïns i veïnes de Blanes que s’han vist abocats a haver de defensar la natura. Sobretot ara quan, malgrat l’alt risc d’incendi que hi ha arreu del territori, teníem moto-serres i maquinària pesant fent tasques de tala als nostres boscos.

Per tots aquests motius, l’Ajuntament de Blanes demana una rectificació de la Conselleria de Territori de la Generalitat que comporti la suspensió definitiva de les obres de prolongació de l’autopista C-32.

No volem aquesta prolongació per tot el què suposa la destrucció del bosc, i perquè no respecta la voluntat popular expressada en una consulta legítima i avalada per aquest mateix consistori.


Blanes, a 12 de juliol de 2019.-


Declaració Institucional - Projecte Perllongació C-32 - 12 Juliol 2019 .pdf 30,5 KbData de realització: 07/12/2019 | Data de la darrera actualització: 07/12/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300