Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

72ª TRAVESSIA POPULAR DEL PORT DE BLANES

ESPORTS

Camí de tornada


Menú principal72ª TRAVESSIA POPULAR DEL PORT DE BLANESACTIVITAT: 72a TRAVESSIA POPULAR DEL PORT DE BLANES
DATA: DIUMENGE, 17 D'AGOST DE 2014
SORTIDA: Platja de Sant Andreu, Sa Palomera
HORA: 10h
ARRIBADA: Platja petita del Port de Blanes
Nº PARTICIPANTS 72a: 270

CLASSIFICACIONS

ORGANITZA:COL·LABORA:
RESUM:


VIDEO

270 participants a la 72a Travessia Popular del Port
Els dos primers en cobrir la prova popular de natació han estat Àlex Castejón, del CN Calella, i Aida Bertran, del CN Mediterrani. El més petit tenia 4 anys i el més gran 80 anys

Un total de 270
persones han participat avui al matí a la 72a Travessia Popular del port de Blanes, el primer dels actes que ja anticipa la celebració de la Festa Major Petita, que tindrà lloc en aquest municipi de la Costa Brava del 21 al 24 d’agost. El fet que hagi coincidint el mateix cap de setmana que també s’han celebrat sengles travessies a Sant Feliu de Guíxols i Roses ha fet minvar la participació respecte l’any passat, en què es va assolir el rècord absolut amb 380 nedadors i nedadores.


Fotografies: Quim Llorens
Organitzada per l’Area d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, la travessia ha atret un any més l’atenció de blanencs i visitants al lloc de sortida –la platja que hi ha a tocar de la Plaça Catalunya-, però sobretot a l’arribada, la platja petita del port, on hi havia congregada una gran quantitat de públic. I és que la travessia, juntament amb la Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós que tindrà lloc el proper dissabte 23 d’agost, és una de les proves mes carismàtiques i veteranes de caràcter popular que tenen lloc a Blanes.

Per segon any consecutiu, la novetat de l’esdeveniment esportiu ha estat que els nedadors i nedadores han rebut un barret de bany amb el número de participant perquè el duguessin posat durant la prova. D’aquesta manera, s’identificava millor els participants –que també duien escrit el seu número d’inscripció escrit al braç-, a l’hora que se’ls feia un obsequi de record per a tothom, ja que al casquet hi figura imprès tant el nom com el número d’edició de la travessia.


Primers classificats a la 72a Travessia al Port


Tot i que no es tracti d’una prova competitiva, es lliuren sengles trofeus als nedadors i nedadores més ràpides. Així, en la categoria d’Open Masculí el nedador més ràpid ha estat Àlex Castejón, del CN Calella. El jove esportista ha estat enguany medalla de plata en els 200 m braça de la Copa Comen de Natació del Mediterrani 2014, i entrena en el CAR de Sant Cugat. Per la seva banda, en l’Open Femení la primera classificada per tercer any consecutiu ha estat Aida Bertran, del CE Mediterrani, que actualment és Campiona d’Espanya en la categoria junior, i està especialitzada en proves que transcorren en aigües obertes.


Els següents trofeus que s’han lliurat han estat pels dos primers nedadors blanencs en masculí i femení que han fet el millor temps en la travessia. Enguany han estat Ricard Pujol Belmonte i Rebeca Martín. La resta de distincions que s’han entregat, tal i com marca la tradició, han estat pels més veterans i els més joves de la travessia. Els dos nedadors més grans han estat d’una banda Ramon Sánchez Arroyo, de 80 anys, i de l’altra Núria Gascons Viader, de 76 anys. Val a dir que tots dos ja van ser distingits per la seva veterania en l’edició de l’any passat de la Travessia. Pel que fa als dos participants més joves, han estat Sergi Cardona, de 7 anys i Mar Páez, de 4 anys.


La cerimònia de lliurament de trofeus s’ha tancat entregant una distinció especial per a un nedador paralímipic en recompensa al seu esforç afegit al participar en la travessia. Es tracta d’Ivan Fernández, del CN Sabadell. Enguany ja ha estat la quarta vegada consecutiva en què el nedador ha participat en la prova blanenca.


A banda dels trofeus als primers classificats així com les distincions, tots els nedadors i nedadores han anat rebent en el moment de la seva arribada a peu de platja una medalla de record que els ha lliurat l’alcalde en funcions, Nicolàs Laguna, acompanyat de diversos membres de l’equip de govern. Posteriorment, abans de l’entrega de premis, s’ha ofert el tradicional esmorzar a base de coca i refrescos a la llotja del peix.


Travessia amb totes les garanties de seguretat pels nedadors


Durant tota la prova –que té un recorregut de 900 metres- diversos vaixells lleugers han anat seguint els participants per si algun d’ells necessitaven algun tipus d’atenció per cansament o per algun altre motiu, com per exemple la possible presència de meduses. Sobre aquest aspecte, a la seva arribada a la platgeta del port els sanitaris de Creu Roja han atès tan sols a un parell de participants que havien patit picades, cap d’elles de gravetat.


D’altra banda, els membres del Servei de Socorrisme i Vigilància de les platges de Protecció Civil també han estat nedant durant força metres de la travessia acompanyant alguns dels seus participants que necessitaven d’un suport per poder acabar-la. Quan els darrers nedadors acompanyats dels socorristes han arribat finalment a la platja, el públic assistent els ha dedicat un càlid aplaudiment.


Per poder organitzar la 72a Travessia Popular del Port l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament ha comptat amb la col·laboració del Club Vela Blanes, la Confraria de Pescadors, Ports de la Generalitat, Dipsalut -organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona-, Policia Local i Protecció Civil de Blanes, i l’empresa Montal.


RECULL DE PREMSA

Prèvia:
Diari de Girona
Radio Marina
Diari de Blanes.opennemas.com
Canalajuntament.cat
Presspeople.com
Blanes.cat
Lesportiudecatalunya.cat

Crònica:

Ara.cat
Radio Marina.cat
Iberoamerica.net
Blanesaldia.com
Diari de Blanes.opennemas.com
Canalajuntament.cat
Presspeople.com
Blanes.cat
Youtube
Elpuntavui
Blogblanes
Guiapalafolls.com
Radiopalafolls.cat

Classificació Travessia del Blanes 2014.pdf
Data de realització: | Data de la darrera actualització: 11/07/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300