Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Pla de Civisme


Camí de tornada


Menú principalPla de Civisme

El mes de gener de 2012 l’Ajuntament de Blanes va posar en marxa un seguit d’accions que han d’anar configurant un Pla per al foment del Civisme entre la Ciutadania.

Aquest és un hereu de les accions i el treball realitzat per la ciutadania, gran part de les entitats del municipi i de l’Ajuntament l’any 2005, que portava com eslògan: “Anem sumant + Civisme + Blanes“ i que malauradament manté la seva vigència.

Una de les definicions de civisme més esteses i que des de l’Ajuntament subscrivim plenament és: ”conjunt de normes de conducta que configuren una cultura de convivència pacífica i solidària fonamentada en el respecte i l’interès per tot allò que és col·lectiu”. Volem transmetre a tots els habitants de Blanes la importància que té “tot allò que és col·lectiu”.

Promoure les actituds cíviques de la ciutadania és promoure la democràcia, l’enfortiment de l’espai col·lectiu i la vida col·lectiva. Ciutadans i ciutadanes responsables i preocupats per millorar la convivència.

Endeguem aquestes accions amb la voluntat i la ferma creença que, entre tots, podem millorar la qualitat de vida i la convivència dels blanencs i blanenques per aconseguir un Blanes més net i agradable.

Fins al mes de juny ens hi ajuden quatre agents cívics, que trobareu als carrers recordant-nos els nostres deures i obligacions en la cura dels parcs i carrers, i la importància del nostre comportament per mantenir i millorar el nostre entorn.

Les accions estan centrades en dos dels aspectes que ja al 2004 es van manifestar com els problemes que mes deterioraven els espais públics: la tinença d’animals i la gestió dels residus.

Com material de suport per informar a la ciutadania hem editat un tríptic on incidim en aquests dos problemes informant de la normativa al respecte.

Obrim aquest espai que esperem pugui créixer poc a poc, amb l’objectiu de donar accés a les ordenances reguladores, on és concreten els drets i deures i les sancions per incompliment d’aquests i on també podeu trobar en format electrònic el tríptic editat en paper.

Si teniu suggeriments que ens ajudin a millorar ens podeu escriure al correu electrònic a participacio.ciutadana @ blanes.cat


Campanya Pla de Civisme 2012

Normativa municipal aplicable


Data de realització: 02/28/2012 | Data de la darrera actualització: 02/08/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300