Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

2015-01-18 Cursa Mar i Murtra

ESPORTS

Camí de tornada


Menú principal2015-01-18 Cursa Mar i Murtra

1.100 participants a la XXVII Cursa Mar i Murtra
L’atleta belga Tommy Kinders va guanyar per segon any consecutiu la prova de 20 km, mentre que el blanenc Buba Sabaly va ser el primer en la nova modalitat dels 10 km de recorregut

Blanes va viure aquest passat diumenge una de les proves esportives més emblemàtiques i veteranes del calendari anual en aquest municipi: la Cursa Mar i Murtra, que aquest 2015 ha arribat ja a la seva 27a edició. Organitzada pel Grup Fondistes Blanes amb el suport de l’Ajuntament i altres empreses i institucions, la prova ha comptat enguany amb una destacada novetat. Es tractava de la opció de fer un recorregut de 10 km a peu pla, apte tant per a tots els qui fan curses de trajecte més curt i volien millorar la seva velocitat com pels qui prefereixen caminar acompanyat d’amics i familiars.Sortida Cursa Mar i Murtra 20 km - Fotografies: Aitor Roger
Sumant la participació de totes dues, van haver-hi més de 1.100 corredors: uns 900 a la cursa dels 20 km de recorregut, la clàssica Mar i Murtra, i uns 220 a la nova prova de 10 km. Com marca la tradició –i la meteorologia d’aquestes dates hivernals-, tot i les temperatures sota zero amb què es va aixecar la jornada, des de primera hora del matí els atletes i caminants de les dues proves van començar a envair el Passeig de Mar des d’on sortien i arribaven els dos recorreguts.

Sortida Cursa Mar i Murtra 10 km
L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, es va encarregar de donar el tret de sortida de les dues curses: la dels 20 km a 2/4 de 10, i la dels 10 km a les 10 en punt. El més ràpid en fer el recorregut més llarg va ser Tommy Kinders, l’atleta belga que ja va guanyar la Mar i Murtra de l’edició del 2014. Aquesta ha estat la tercera vegada consecutiva que ha participat en la prova blanenca i, en aquest sentit, ahir valorava molt positivament la decisió de tornar a la idea original de suprimir el tram final de l’any passat, que incloïa una pujada amb forta pendent perquè els corredors passessin pels vessants de Sant Joan.

Arribada Tommy Kinders - 1er classificat Cursa 20 km
Per la seva banda, el corredor blanenc de 17 anys Buba Sabaly va ser el primer en completar la prova dels 10 km. Després que amb anterioritat havia participat al recorregut sencer de la Mar i Murtra dels 20 km, aquesta vegada es va decidir pel segon trajecte més curt per millorar la seva pròpia marca. Membre del Grup Fondistes Blanes i del Club d’Atletisme Lloret-La Selva, l’atleta d’origen senegalès ja compta al seu palmarès amb molt bons resultats obtinguts al 2014, entre ells haver obtingut la medalla d’or a la prova dels 3.000 metres llisos del Campionat Juvenil de Catalunya, la quarta posició assolida al Campionat de Catalunya de Cros, o bé la novena plaça del Campionat d’Espanya Juvenil de Cros.

Arribada Buba Sabaly - 1er classificat Cursa 10 km
A la seva arribada –amb red carpet inclosa a la línia de meta- tots els participants van poder gaudir d’un més que complet refrigeri a base d’entrepans, fruita, begudes i aperitius. També hi havia la opció de fer-se un massatge terapèutic, o bé una fotografia de record al Photocall. D’altra banda, tots els participants van poder gaudir de diversos obsequis de record, així com entrar en el sorteig de diversos regals a través del número de dorsal. A banda de les empreses i institucions col·laboradores, també es va comptar amb el suport de Creu Roja, Policia Local, Protecció Civil i Mossos d’Esquadra.


Data de realització: | Data de la darrera actualització: 01/20/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300