Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Salutació de l'alcalde 2015-2017


Camí de tornada


Menú principalSalutació de l'alcalde 2015-2017

Foto Miquel Lupiañez
Benvinguts i benvingudes,

Blanes és el Pòrtic de la Costa Brava, vila antiga de reminiscències fenícies, gregues i romanes. Poble de mariners, disposa d’un ampli port pesquer amb la seva llotja, que actualment aposta per la diversificació de l’activitat principal, com per exemple promovent l’activitat turística perquè es pugui experimentar l’art de la pesca.

Una altra instal·lació vinculada al mar és el Club de Vela que, recentment remodelat, dóna refugi als vaixells que recorren la bonica Costa Brava, amb les seves cales, penya-segats i pinedes que li atorguen la seva particular bellesa i encant. A més, és un espai d’oci i d’esport marítim que acull i organitza competicions internacionals.

Des de la punta de la desembocadura de la Tordera fins a quasi arribar al Port, es pot contemplar el mar resseguint el Passeig Marítim, un ampli espai per passejar en un entorn únic on destaca la nostra emblemàtica roca de Sa Palomera, punt d’inici de la Costa Brava, i des d’on cada Festa Major es llencen els espectacles pirotècnics del Concurs Internacional de Focs d’Artifici.

També em complau recomanar-vos dos referents en el camp de la botànica reconeguts mundialment, com són el Jardí Botànic Marimurtra i el Jardí Tropical Pinya de Rosa. Des d’aquests autèntics museus a l’aire lliure també podeu contemplar unes vistes privilegiades.

Si pugeu al Castell de Sant Joan, una esvelta torre de guaita del segle XI, podreu gaudir des d’aquesta balconada al mar d’una panoràmica espectacular de la vila i del seu entorn.

Blanes sempre ha estat i és una vila acollidora i oberta al món, un poble amb una gran tradició humanista que s’ha enriquit amb artistes i homes i dones de cultura. A Blanes s’hi han inspirat grans escriptors com Joaquim Ruyra, Joan Maragall o Roberto Bolaño; i la llum de la nostra vila s’ha plasmat a les pintures dels prestigiosos Àngel Planells i Rafel Bataller. També és una ciutat amb molta tradició musical, que ha vist créixer artísticament músics que actualment formen part de cobles i orquestres de renom.

Si del que voleu gaudir és de l’art gastronòmic, Blanes presenta una oferta culinària d’alta qualitat, amb més de 150 restaurants especialitzats en productes de proximitat: peix i marisc de la llotja de Blanes i les millors verdures de la Punta de la Tordera. Una recomanació personal: no deixeu de tastar les gambes de Blanes !

Actualment, la nostra vila inclou una oferta comercial de prestigi, i s’ha convertit en una destinació de turisme familiar i esportiu de primer ordre. Tenim espais d’oci per a tota la família, amb un nucli històric i comercial que inclou carrers de vianants acollidors i tranquils, amb una gran varietat de comerços i serveis. En ple centre de Blanes trobem l’església de Santa Maria, antic palau dels vescomtes de Cabrera del segle XIV; així com la Font Gòtica, valuós exemple del gòtic civil català, i nombroses edificacions de l’època dels indians.

No em voldria oblidar en aquesta presentació del ric teixit associatiu que dóna vida al nostre poble, omplint-lo d’activitats i serveis de tota mena al llarg de tot l’any.

Finalment només em resta, com a alcalde d’aquesta vila, convidar a tothom a conèixer i descobrir Blanes. Us dono la més sincera salutació i una cordial benvinguda.


Miquel Lupiáñez Zapata
Alcalde de Blanes

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 12/05/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300