Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Comencen els preparatius per les Eleccions del 26 de Juny


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/30/2016 01:00:46 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Comencen els preparatius per les Eleccions del 26 de Juny

Avui al matí s’ha celebrat un ple extraordinari per sortejar els 360 membres que faran falta per cobrir les 40 meses electorals que hi haurà distribuïdes arreu del municipi

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes ha allotjat el matí d’avui dilluns una sessió extraordinària del plenari amb un únic punt a l’ordre del dia: sortejar la designació dels membres que faran falta per formar part de les meses electorals que s’hauran de constituir amb motiu de les Eleccions a les Corts Generals del proper diumenge 26 de juny. Aquesta ha estat la quarta vegada en un any que s’ha hagut de convocar una sessió plenària de similars característiques, després que al 2015 es van celebrar les eleccions municipals del 24 de maig, les del Parlament de Catalunya del 27 de setembre i les eleccions generals del 20 de desembre.


Ple Extraordinari Sorteig membres meses electorals
Igual que en aquestes tres anteriors ocasions, el sorteig s’ha efectuat mitjançant un sistema informàtic que, a través de la tria d’un número de manera aleatòria, assigna automàticament el llistat. Perquè la maquinària electoral funcioni correctament el proper 26 de juny, s’han de cobrir 40 meses que hi ha repartides en 19 Col·legis Electorals arreu del municipi. Per això, s’han de triar 360 persones entre les que seran titulars i les possibles suplents. S’han assignat 9 persones per a cada mesa: 3 són pels càrrecs titulars de president, primer i segon vocals, i les altres 6 són per tenir disponibles els dos suplents que fan falta per a cadascun dels tres càrrecs titulars.

Al llarg d’aquests propers dies tots els ciutadans i ciutadanes de Blanes que hagin estat escollits al sorteig d’avui al matí per ser membres titulars o suplents rebran la corresponent notificació de la JEZ (Junta Electoral de Zona), a través de l’Ajuntament de Blanes. En cas que alguna d’aquestes persones triades hagi de recórrer –és a dir, que el 26 de juny no pugui exercir el càrrec per al qual se l’ha triat per una causa justificable- s’ha de fer a través de la JEZ de Santa Coloma de Farners, que s’encarregarà de resoldre totes les al·legacions que es presentin.

El Col·legi Electoral de Mas Enlaire estarà situat a la Plaça 11 de Setembre

A diferència dels tres anteriors processos electorals que s’han celebrat a Blanes, de cara a les Eleccions Generals del 26 de juny hi haurà un canvi pel que fa al dispositiu que s’ha de posar en marxa. Així, si bé continuarà havent-hi les mateixes 40 meses repartides arreu de 19 Col·legis Electorals, una d’aquestes seus ha modificat la seva ubicació en relació a les eleccions que es van fer el 20 de desembre.


Es tracta de la seu del barri de Mas Enlaire que durant dècades havia estat ubicada al local de l’Avinguda de la Pau, on tenia el local social l’Associació de Veïns de Mas Enlaire. A finals del passat mes de febrer la seu de l’entitat es va traslladar a l’antic prefabricat de l’Escola Sa Forcanera, a la Plaça Onze de Setembre. Per aquest motiu, a partir d’ara la seu passarà a situar-se en aquest altre indret. La resta de col·legis electorals de Blanes continuaran sent els mateixos.

El total de ciutadans i ciutadanes de Blanes que podran exercir el seu dret a vot el proper diumenge 26 de juny és similar als tres anteriors comicis: més de 28.000 votants. Tothom que vulgui consultar online les llistes del cens electoral de Blanes per informar-se i/o verificar, ho poden fer a través de la web de l’Ajuntament de Blanes, a través d’aquest enllaç: https://www.blanes.cat/eleccionsData de realització: 05/30/2016 | Data de la darrera actualització: 05/30/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300