Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes enllesteix avui la darrera fase del nou circuit circulatori al sector del Pla Parcial Costa Brava


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/10/2018 12:43:10 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes enllesteix avui la darrera fase del nou circuit circulatori al sector del Pla Parcial Costa Brava

Aquest dimarts s’ha tallat la circulació a l’Avinguda Joan Carles I per acabar la transformació a tot el sector, necessària al haver acabat la primera fase de la urbanització del Pla Parcial

Aquest dimarts 10 de juliol està previst que entri en funcionament el nou circuit circulatori de vehicles a tres dels barris de Blanes situats al nord-est: La Pedrera, Mont Ferrant i Mas Enlaire. Entre ahir i avui s’ha enllestit la segona fase dels canvis que s’han estat fent durant els darrers dies per completar els nous sentits del trànsit en aquesta zona, transformant i modificant la senyalització viària horitzontal i vertical, així com els senyals informatius direccionals, així com algunes de les parades d’autobús de les línies 1,5 i 8.


Avinguda Joan Carles I a tocar de la rotonda de Mas Borinot
Són tota una sèrie de modificacions que s’han hagut d’implementar amb motiu de l’acabament de la primera fase de la urbanització del Pla Parcial Costa Brava. Al haver-se enllestit la construcció de tota una sèrie de nous carrers, calia adaptar el sentit circulatori de diversos vials adjacents per regularitzar el flux de trànsit i crear nous circuits d’entrada i sortida a la vila que facilitessin els trajectes dels vehicles.

Avinguda Joan Carles I d’un únic sentit i obertura del Carrer Mas Palou

La principal modificació que s’haurà enllestit avui és la transformació de l’Avinguda Joan Carles I –una de les principals artèries d’entrada al municipi-, que ha passat a ser d’un sol sentit circulatori en el tram comprès entre la Plaça Escorxador i el Carrer Treumal, pràcticament en tota la seva extensió. Fins ara l’Avinguda Joan Carles I era de doble sentit, i des d’avui ha passat a ser de direcció única, en el sentit d’entrada a Blanes: un carril per a vehicles particulars i un Carril Bus.


Carrer Mas Palou a tocar d'Avda Joan Carles I
Una altra modificació que s’ha posat en marxa ara ha estat la obertura al trànsit del tram del Carrer Mas Palou comprès entre l’Avinguda Joan Carles I i la rotonda que hi ha a la cruïlla de la Rambla Joaquim Ruyra i l’Avinguda de la Pau. Aquest tram és de doble sentit circulatori a diferència de la part nord –entre l’Avda Joan Carles I i el Carrer Vila de Lloret-, que continua sent d’un únic sentit de pujada.

Nous Itineraris d’entrada i sortida a Blanes pel nord-est

Els itineraris recomanats d’entrada i sortida pel sector nord-est de la població han passat a ser diferents a com estava estructurat fins ara. Els vehicles que vinguin de Lloret de Mar i vulguin entrar a Blanes han d’entrar per l’Avinguda Joan Carles I, seguir per l’Avinguda Jaume I –que la setmana passada va canviar el sentit circulatori-, i desemboquen al centre passant pel costat de la Plaça Solidaritat.


Avinguda Joan Carles I a tocar de la Plaça de l'Escorxador
Pel contrari, si es vol sortir de Blanes la manera més fàcil i directa és circular per la part nord de la Rambla Joaquim Ruyra des de la Plaça Solidaritat i seguir tot el seu traçat. Després d’haver passat la intersecció amb els carrers Tordera i Mas Enlaire, continua passant pel costat de la Plaça 11 de Setembre, i enllaça amb la riera coberta que va a parar a la nova girola d’intersecció amb l’Avinguda de la Pau i el Carrer Mas Palou.

Un cop arribats a aquesta rotonda, l’itinerari recomanat per sortir de Blanes és seguir pel Carrer Mas Palou en sentit nord, travessant l’Avinguda del Parlament on falta tot un tram per obrir. Aquí hi ha una nova intersecció amb una rotonda que permet dues opcions: girar a la dreta per sortir a la GI-682 fins anar a parar a la cruïlla de la rotonda d’accés a Mas Borinot, o seguir circulant pel Carrer Mas Palou que acaba amb la rotonda d’intersecció amb la GI-682, i que també connecta amb les urbanitzacions Residencial Blanes i Vistamar.


La transformació que s’ha fet en tota aquesta zona nord-est han significant moltes hores afegides de treball per als tècnics dels departaments d’Enginyeria, Policia Local, les Brigades Municipals i Urbanisme. Per poder informar de manera més adequada a la ciutdania, s’han emès dues circulars informatives, la darrera de les quals inclou el mapa amb la nova direccionalitat dels carrers, i consultable online: https://www.blanes.cat/docweb/2018-07-06-avis
Data de realització: 07/10/2018 | Data de la darrera actualització: 07/10/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300