Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes vol que els animals deixin de ser considerats objectes i fomentar la convivència amb els humans


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/25/2020 10:22:21 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOBlanes vol que els animals deixin de ser considerats objectes i fomentar la convivència amb els humans

El Departament de Protecció i Benestar dels Animals de l’Ajuntament de Blanes ha iniciat una consulta per modificar l’Ordenança Municipal de Protecció, Control i Tinença d’Animals

Aquesta setmana s’ha iniciat una consulta pública per modificar l’Ordenança Municipal de Protecció, Control i Tinença d’Animals. Aprovada l’any 2010, ara la intenció del Departament de Protecció i Benestar dels Animals de l’Ajuntament de Blanes és millorar la normativa municipal amb un nou text regulador que es correspongui més amb la realitat social actual.


L’ordenança que hi ha ara per ara en vigor va ser aprovada pel ple municipal de l’Ajuntament de Blanes el 26 d’abril de 2010, i es va publicar al Butlletí Oficial de la Província (BOP) el 29 de juny d’aquell mateix any. Un dels motius que ha mogut el consistori a adaptar la normativa als nous canvis és l’increment en el nombre i la diversitat d’animals que coexisteixen amb la ciutadania, així com l’evolució que hi ha hagut en la dimensió ètica i la sensibilitat ciutadana envers els animals.

Deixar de considerar els animals com objectes i fomentar la convivència

A la pràctica, es vol aconseguir que els animals deixin de ser considerats objectes i passin a ser vistos com éssers sensibles, que senten. De fet, el Codi Civil de Catalunya i la normativa internacional estableixen que els animals no s’han de considerar com a ‘coses’, i estan sota la protecció especial de les lleis. Només se’ls apliquen les regles dels béns en allò que permet llur naturalesa.


En aquest darrer sentit, l’objectiu és que la nova Ordenança Municipal de Protecció, Control i Tinença d’Animals compleixi diversos objectius. Un d’ells és ordenar les relacions de convivència ciutadana i la voluntat de contribuir a fomentar el civisme i el benestar col·lectiu. Es vol facilitar que totes les persones, tinguin o no animals de companyia, puguin desenvolupar les seves activitats en llibertat i amb ple respecte a la dignitat i als drets de tothom, tant dels animals com de les altres persones.


Tanmateix, es volen regular les limitacions a la tinença; les prohibicions i prescripcions; les condicions de manteniment i tracte; convivència a la via pública; normes sanitàries; així com la importació, cria, venda, donacions i altres. D’altra banda, també es vol potenciar la identificació i cens dels animals de companyia, els gossos potencialment perillosos, els animals exòtics de la fauna salvatge i animals no considerats de companyia, així com l’aplicació i control de l’ordenança.

Consulta Pública per participar en la modificació de l’Ordenança Municipal

Perquè la ciutadania pugui contribuir en la modificació de l’Ordenança Municipal de Protecció, l’Ajuntament de Blanes ha iniciat aquesta setmana una Consulta Pública i també es demanarà l’opinió dels subjectes i organitzacions més representatives potencialment afectades per la ordenança. La Consulta Pública s’allargarà durant tres setmanes, és a dir: fins al 14 de setembre Tota la informació és accessible a través d’un banner penjat a la plana principal del web oficial de l’Ajuntament de Blanes: http://www.blanes.cat/docweb/ma.cptanimals.


Per participar a la Consulta Pública es pot fer de tres maneres: presencialment, per internet o enviant una carta per correu postal ordinari. Presencialment es pot fer al Registre General d’Entrada de Documents, a l’Oficina de l’AMIC dels baixos de l’Ajuntament, demanant cita prèvia; per internet a través del registre electrònic https://www.blanes.cat/tramitoacasa; o bé per correu postal o correu certificat administratiu.Data de realització: 08/25/2020 | Data de la darrera actualització: 08/25/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300