Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Dos antics locals de restauració i la nau dels serveis municipals, algunes de les noves seus de Blanes per les Eleccions del 14-F


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/14/2021 10:06:47 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

URNADos antics locals de restauració i la nau dels serveis municipals, algunes de les noves seus de Blanes per les Eleccions del 14-F

Si finalment no es desconvoquen i no hi ha més canvis, hi haurà sis nous Col·legis Electorals per adaptar-se a les mesures COVID

Quan tot just estem a un mes vista de les Eleccions al Parlament de Catalunya convocades pel 14 de febrer, i tothom segueix pendent de la possibilitat que es puguin ajornar o no demà divendres, l’Ajuntament de Blanes segueix treballant en la seva preparació. Des de finals d’any, un equip pluridisciplinari format per tècnics i regidors de diferents àrees de govern estan treballant per adequar l’organització logística i administrativa a les mesures COVID que cal complir.


Restaurant Montferrant, una de les noves seus electorals
si es manté la convocatòria del 14-F i no hi ha més canvis
Per dur a terme aquesta feina, es va comptar amb el protocol específic enviat als ajuntaments catalans a principis del passat mes de novembre. El document recull tota una sèrie de recomanacions i normativa per adaptar els col·legis electorals i pel procediment de vot, i especifica tota una sèrie de recomanacions a tenir en compte per comprovar que els paràmetres s’adaptaven a les mesures COVID, recordant la obligatorietat de dur mascareta, distància social, gel hidroalcohòlic i temperatura.

Respecte les seus electorals, un dels primers requisits és que cal evitar en la mesura del possible els centres educatius, així com aquells locals que –per les seves característiques- no permetin mantenir les distàncies de seguretat i fer els circuits d’entrada i sortida necessaris. Una altra qüestió és que la ubicació dels locals ha de permetre que es puguin fer cues al carrer, així com garantir la ventilació constant i adequada a l’afluència de votants prevista.

Sis nous col·legis electorals per adaptar-se a les mesures COVID

L’equip pluridisciplinari va analitzar cadascuna de les 16 seus electorals que hi ha a Blanes per comprovar que s’adaptaven a les mesures COVID que caldrà tenir en compte abans, durant i després que tingui lloc la jornada electoral. En aquest sentit, de les 16 seus electorals que hi van haver a les últimes eleccions del 10 de novembre, s’han hagut de substituir 6 d’aquests col·legis per nous locals.


Nau Serveis Municipals
La proposta es va fer arribar a la Junta Electoral de Zona, que ja ha donat conformitat, de manera que aquests dies en què es pot consultar el cens electoral https://www.blanes.cat/eleccions la ciutadania ja pot consultar si votarà al seu lloc habitual o bé haurà d’anar a un altre local. En tot cas, està previst fer una ampla difusió al respecte per garantir que tothom n’estigui assabentat, a banda que lògicament en la targeta censal que s’enviarà a tots i totes les votants, també estarà especificat.


Antiga Escola Carles Faust
Les sis noves seus substitueixen tres centres educatius així com sengles locals socials i un Centre Cultural. La majoria dels nous Col·legis Electorals corresponen a dependències municipals, algunes de les quals ja s’havien fet servir fa uns anys per aquesta mateixa funció, però en canvi d’altres serà la primera vegada que ho faran i són força insòlits.

Dos antics Bars-Restaurants i la Nau dels Serveis Municipals

Tres de les noves seus cridaran l’atenció per la seva actual utilitat o la que van tenir durant molts anys. És el cas de l’antic Restaurant Monferrant, que porta més d’un any en desús; el Bar-Cafeteria del Teatre, que va deixar de funcionar el desembre passat; i la nau dels Serveis Municipals, conegudes popularment com les ‘Brigades’.


Bar-Cafeteria Teatre
Dues altres noves seus corresponen a locals on no s’havien allotjat eleccions fins ara: l’antic Col·legi Carles Faust –que durant un temps s’ha utilitzat com ‘Hotel d’Entitats’-, i les actuals dependències de Promoció de la Ciutat, ubicades a l’antiga Escola SAFA. Per últim, l’altra nou local correspon a la Biblioteca Comarcal, que ja ha fet de seu electoral en el passat.

Col·legis ElectoralsHabitualSeu que substitueix
Antiga Escola Carles FaustLocal Social La Pedrera
Biblioteca ComarcalCentre Cultural Els Padrets
Cafeteria del TeatreCol·legi Santa Maria, Local Raval
Nau Brigades MunicipalsInstitut S’Agulla
Restaurant MontferrantLocal Social Ardaleños
Promoció de la Ciutat
(Antiga Escola SAFA)
Escola Quatre Vents
Local Social Valldolig
SI
Casa de la Cultura
SI
Local Social Mas Enlaire
SI
Sala Exposicions Ma Luisa García-Tornel
SI
Casa Saladrigas
SI
Local Social Els Pins
SI
Escola Napoleó Soliva
SI
Escola Mossèn Joan Batlle
SI
També incorpora votants Local Social Mas Florit
Local Social Mas Cremat
SI
Local Social Mas Borinot
SI
(*) Noves seus electoralsData de realització: 01/14/2021 | Data de la darrera actualització: 01/14/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300