Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes enceta una intensiva Campanya de Control de Cens dels animals de companyia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/13/2021 10:24:03 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes enceta una intensiva Campanya de Control de Cens dels animals de companyia

Fins al 30 d’abril es farà difusió sobre la obligatorietat que portin xip i estiguin censats, i al maig la Policia Local efectuarà controls aleatoris i sancionarà els qui incompleixin la normativa

Coincidint amb aquest mes d’abril, el Departament de Protecció i Benestar dels Animals del Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes vol tornar a incidir en un dels seus fronts de batalla per emparar els animals de companyia d’arreu de la vila. D’acord amb l’Ordenança Municipal de Protecció, Control i Tinença d’Animals, els seus propietaris i propietàries tenen l’obligació de tenir-los identificats electrònicament mitjançant la implantació d’un xip, així com inscriure’ls al cens municipal.


Aquesta obligatorietat es circumscriu als gats, gossos i fures que resideixen de manera habitual al municipi. Per facilitar tant la implantació del xip com la seva inscripció, l’Ajuntament de Blanes organitza cada any una campanya gratuïta de xipatge i cens amb el suport del Consell Comarcal de la Selva i els veterinaris del municipi, que col·laboren en l’interès comú de protegir als animals de companyia.

Una altra qüestió que tots els i les amants dels animals han de saber és que si el seu gos està dins la categoria dels considerats potencialment perillosos per la llei, a més d’identificar-lo amb un xip cal que obtinguin una llicència de tinença i conducció. El tràmit també es facilita a l’Ajuntament de Blanes, i inclou entre d’altres formalitzar una assegurança de responsabilitat civil per a danys a tercers.

Campanya Intensiva de Control de Cens dels animals de companyia

Malgrat les campanyes anuals gratuïtes per posar-li el xip i inscriure els animals de companyia, des del Departament de Medi Ambient es considera que el cens continua sent massa baix comparativament amb el nombre de gats i gossos que circulen pel municipi. De fet, en l’última campanya de l’octubre passat, es van xipar uns 200 animals, però només 50 d’ells van ser donats d’alta al cens municipal.


Agents de la Policia Local informen sobre la campanya
a un grup de propietaris i propietàries de gossos
Cal recordar que la campanya, com totes les anteriors, facilitava la implantació del xip de manera gratuïta, així com la corresponent inscripció, pels propietaris i propietàries durant la campanya. Davant aquesta realitat, l’Ajuntament de Blanes ha decidit encetar una campanya intensiva de Control de Cens. Des d’aquest dimarts, 13 d’abril, i fins a finals de mes, es farà difusió d’aquestes obligatorietats a través de falques de ràdio i xarxes socials.

Sancions d’entre 400 € i 3.000 € en cas d’infraccions

La fase informativa culminarà el proper mes de maig, quan es passarà a l’acció comptant amb la col·laboració de la Policia Local de Blanes. Els seus agents faran controls aleatoris dels animals de companyia que circulin amb els seus amos per l’espai públic i comprovaran si estan degudament identificats amb xips, així com inscrits al cens municipal, tal com obliga l’Ordenança Municipal.


D’igual manera, els propietaris de gossos potencialment perillosos hauran d’acreditar que han obtingut la corresponent llicència. En cas que es detecti algú que incompleixi algun dels tres preceptes, es multarà als respectius amos. Les sancions que es poden imposar poden arribar fins als 400 € en els dos primers supòsits, mentre que si no es té la llicència per a la tinença i conducció de gossos perillosos les multes van des dels 1.501 € fins a 3.000 €, ja que es considera una falta molt greu.


Les denúncies es podran fer en temps real, ja que el Departament de Medi Ambient ha adaptat el cens d’animals perquè els agents puguin fer el control in situ, sobre el terreny. La campanya no té un afany recaptatori, sinó fomentar el civisme, prevenir l’abandonament i facilitar la recuperació del propietari en cas que el seu animal de companyia s’escapi o es perdi. En definitiva, protegir els gats i gossos.

Més Informació: https://www.blanes.cat/docweb/ma.campanyacensac
Data de realització: 04/13/2021 | Data de la darrera actualització: 04/13/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300