Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes es prepara per la Jornada Electoral del 23-J


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/20/2023 09:00:32 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

URNABlanes es prepara per la Jornada Electoral del 23-J

S’ha fet una sessió informativa al Teatre de Blanes amb els membres de les meses electorals per informar-los sobre tota la logística

El vespre d’aquest passat dimecres el Teatre de Blanes ha tornat a acollir una nova sessió informativa, tot just dos mesos més tard que ja se’n va fer una altra d’anàloga. Si en aquella ocasió era amb motiu de les Eleccions Municipals del 28-M, aquesta vegada ha tingut lloc de cara als comicis que ens esperen diumenge vinent, vint-i-tres de juliol.

Cada vegada que es convoca algun procés electoral es posa en marxa una maquinària que inclou haver de tenir en compte mil-i-un detalls. Els Serveis Jurídics de l’Ajuntament de Blanes són una part molt destacada d’aquest engranatge, sumant esforços amb els diferents departaments i àrees de govern del consistori que forma part d’aquesta gran maquinària.Reunió Informativa Eleccions Generals 23-J, dimecres al vespre
En aquest sentit, un dels aspectes que s’ha hagut de treballar especialment en aquestes eleccions al coincidir amb època estival és que tots els locals que seran seu electoral disposessin d’algun sistema de refrigeració per combatre la calor. Per això, es va analitzar aquest extrem i, en cas de no disposar-ne, s’han equipat amb ventiladors i altres alternatives les seus de Col·legis Electorals que no en tinguessin.Alfred Lacasa, secretari de l'Ajuntament de Blanes
D’altra banda, una de les tasques específiques que cal tenir apamades, i que sempre se sol uns dies abans del dia de les votacions, és informar sobre les instruccions que hauran de tenir en compte els ciutadans i ciutadanes que fa un mes van ser escollits i escollides en un sorteig -celebrat mitjançant ple extraordinari- per formar part de les meses electorals. Es tractava d’aclarir dubtes i facilitar el màxim la tasca de les persones que s’encarregaran d’estar al front dels 19 col·legis electorals que inclouen 40 meses.

360 persones convocades per cobrir 19 col·legis electorals i 40 meses

Per poder garantir el dret a vot de totes les ciutadanes i ciutadans de Blanes, el proper diumenge hi haurà 40 meses repartides en 19 col·legis electorals situats arreu del municipi. Per això, va ser necessari prèviament escollir un total de 360 persones, ja que s’han de triar 9 persones per a cadascuna de les 40 meses: tres són pels càrrecs titulars de president, primer i segon vocals, i les altres sis han d’estar disponibles com a possibles suplents si fes falta cobrir algun dels tres càrrecs titulars.L’encarregat d’informar els membres escollits –suplents i titulars- en l’acte d’aquest passat dimarts ha estat el secretari de l’Ajuntament de Blanes, Alfred Lacasa, ajudat per diverses planes projectades a l’escenari per recolzar totes les seves explicacions. D’altra banda, també s’ha repartit als membres de les meses un Manual d’Instruccions en català i castellà, una mena de bíblia on es poden consultar els dubtes que puguin sorgir.Com és habitual en cada contesa, la jornada del proper diumenge s’encetarà als col·legis electorals a les 8 del matí, quan titulars i suplents s’hi hauran de presentar. Una vegada estiguin coberts els tres llocs principals, es constituiran les meses i s’estendran les actes de constitució perquè a partir de les 9 del matí comenci la votació, que s’allargarà fins les 8 del vespre.

En cas que la ciutadania de Blanes amb dret a vot vulgui consultar el seu lloc de votació, ho pot fer telemàticament a través d’aquest enllaç: https://www.blanes.cat/eleccions

Col·legis Electorals a Blanes Eleccions 23 de Juliol:
  1. Sala d’Exposicions García-Tornel – Carrer Ample, 11
  2. Local Social AVV Raval – Carrer Petit Raval, 5
  3. Casa Saladrigas – Carrer Roig i Raventós, 2
  4. Local Social Els Pins – Carrer Francesc Macià, 26
  5. Col·legi Napoleó Soliva – Carrer Astúries, 35
  6. Centre Cultural “Els Padrets” – Carrer Sant Bonós, 5
  7. Col·legi Santa Maria – Carrer Santa Bàrbara, 1
  8. Local Social AVV Crtra. De Lloret – La Pedrera – Avinguda Joan Carles I, 97
  9. Vestíbul Mitjans de Comunicació Municipals – Avinguda de la Pau, 4-6
  10. Institut S’Agulla – Carretera de Malgrat, 13
  11. Local de l’Associació Andalusa d’Ardaleños – Carrer Mont-Ferrant, 1
  12. Col·legi Quatre Vents – Avinguda Els Pavos, 54
  13. Biblioteca Comarcal – Passeig Catalunya, 2
  14. Casa de la Cultura – Carrer Jaume Arcelós, 7
  15. Col·legi Mossèn Joan Batlle – Carrer Lope de Vega, 1
  16. Local Social AVV Mas Florit – Carrer Bassegoda, 2
  17. Local Social AVV Mas Cremat – Plaça Mas Cremat, 1
  18. Local Social AVV Valldolig – Carrer Valldolig, 23
  19. Local Social AVV Mas Borinot – Carrer Camí Sant Pere del Bosc, 2Data de realització: 07/20/2023 | Data de la darrera actualització: 07/20/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300