Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes encetarà la setmana vinent unes obres de millora de la xarxa pluvial per un import de 162.600 €


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/12/2024 10:42:18 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Obres TransitL’Ajuntament de Blanes encetarà la setmana vinent unes obres de millora de la xarxa pluvial per un import de 162.600 €

Començaran el 16 de gener, i durant les dues primeres setmanes, els treballs afectaran la circulació de vehicles al Carrer Ample, que s’haurà de tallar al trànsit tot aquest temps

La setmana vinent l’empresa mixta Aigües de Blanes S.A., encetarà les obres que corresponen al projecte de ‘Renovació de la xarxa de sanejament de la Travessia Pau Casals, al nucli històric de la vila. Els treballs, que van ser aprovats per la Junta de Govern Local del Consistori l’estiu del 2022, tenen un termini d’execució de tres mesos, i compten amb un import de 162.597’30 €.Zona afectada per les obres de millora de la xarxa pluvial
Cal dir que, durant les dues primeres setmanes, afectaran la circulació a la zona s’hi estarà treballant. Més concretament, a partir del dimarts 16 de gener –el dia en què està previst que comenci l’execució del projecte- caldrà aplicar diverses mesures i restriccions de circulació a la zona afectada. Durant les dues primeres setmanes es tallarà el trànsit del Carrer Ample, ja que els primers treballs es realitzaran a la confluència del Carrer Ample amb el Passeig de Dintre.

Afectacions en la Circulació i el Transport Públic

Des de les 8 del matí fins a les 6 de la tarda, al tram comprès entre la Plaça dels Dies Feiners (darrera l’edifici central de l’Ajuntament de Blanes) i la Plaça Solidaritat (al capdamunt del Carrer Ample) hi haurà dos treballadores de l’obra fent les funcions de ‘senyalista’. És a dir, que s’encarregaran de facilitar l’accés dels vehicles pesats per a càrrega i descàrrega a la Plaça dels Dies Feiners, així com els d’emergència.Dins aquest horari es permetrà que els vehicles circulin en sentit contrari –és a dir, de nord a sud-, però només durant l’horari abans esmentat, de 8 a 18 h. Fora d’aquest horari, si es donés qualsevol emergència que requerís circular pel Carrer Ample en sentit contrari s’hauran d’extremar les precaucions per garantir la seguretat de tothom.També es tallarà l’accés de vehicles pel Carrer Esperança a l’alçada del Carrer Camadasa. D’altra banda, mentre durin els treballs quedarà anul·lada la Parada d’Autobús de la Plaça d’Espanya, de manera que les línies L1, L2 i L3-5 quedaran modificades pel que fa als seus trajectes habituals. Més Informació: https://www.blanes.cat/docweb/2024-01-16-carrerampleMillora de la xarxa pluvial al nucli històric de Blanes

L’àmbit d’actuació del projecte és la zona compresa entre la Travessia del Passeig Pau Casals, la Plaça d’Espanya, el Carrer Ample i el Passeig Pau Casals. La situació i estat actual de la xarxa de pluvials de la Travessia Pau Casals –que discorre en paral·lel al Carrer Ample- és actualment deficitària per desenvolupar les tasques per les que va ser dissenyada, a causa d’unes fuites que provoquen filtracions cap al mateix carrer, així com als edificis confrontats.Això provoca problemes d’humitats i/o filtracions que ara es volen solucionar amb les obres que s’encetaran la setmana vinent. Per la seva banda, la xarxa de clavegueram, malgrat també és d’antiga construcció, no presenta un estat tan precari com la de la xarxa de pluvials, sobretot perquè és una xarxa a la que només s’hi connecten els habitatges de la Travessia i, per tant, té molt poc ús.Les obres consistiran en l’enderroc complet dels dos caixons de pluvials que hi ha, per deixar lloc a la instal·lació d’un nou col·lector per la Travessia Pau Casals, passant per la Plaça d’Espanya fins a connectar al Carrer Ample, on ja estarà correctament dimensionat. Això permetrà que es pugui desguassar l’aigua provinent de la conca vessant del barri de Sa Carbonera.Els primers treballs que s’hauran de fer serà la demolició de tot el paviment de la travessia i l’excavació i enderrocs necessaris. El nou col·lector s’instal·larà en sentit contrari a la disposició actual, iniciant-se a la Travessia Pau Casals en la confluència amb el Passeig Pau casals, on es construirà un nou pou de registre al qual s’hi connectarà les aigües pluvials procedents de les reixes que hi ha al Carrer Mossèn Manresa –paral·lel a la Travessia Pau Casals- mitjançant un nou col·lector del mateix tipus que l’instal·lat a la travessia, amb la corresponent mida adequada.Per la seva banda, a la Travessia Pau Casals en la confluència amb la Plaça d’Espanya es construirà un altre pou de registre que permetrà conduir les aigües pluvials al Carrer Ample. En aquest tram de col·lector entre el Carrer Ample i la Travessia Pau Casals es construiran dos pous de registre més: un per connectar les aigües pluvials de la Plaça Espanya i l’altre per permetre un canvi de direcció.Data de realització: 01/12/2024 | Data de la darrera actualització: 01/12/2024


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300