Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Butlletí d'Esports 11/16

ESPORTS

Camí de tornada


Menú principalButlletí d'Esports 11/16


Informació d'interès general

NOVEMBRE 2016

1. El Club Rítmica Blanes Vitry, protagonista durant el novembre del Punt de l'Entitat al hall de la CEB
2. Smart stadium, més enllà d’un simple espectacle esportiu

La tecnologia s’ha convertit en el millor aliat per seduir l’espectador del segle XXI i és que més de la meitat dels joves utilitzen el mòbil durant el desenvolupament de partits o esdeveniments esportius. L’objectiu principal d’aquest col·lectiu és la recerca de noves experiències que no es basen únicament en veure en directe els seus ídols, sinó que més del 70% del partit estan pendent del mòbil per veure repeticions, analitzar estadístiques i compartir comentaris a les xarxes socials. Als Estats Units ja fa temps que són conscients d’això i per aquest motiu, diferents clubs han convertit el seu estadi en un “Smart Stadium”. Un estadi intel·ligent requereix d’una bona connexió de wifi i la posada en marxa de plataformes i activitats per entretenir els espectadors, com també personal amb la formació adequada per crear i gestionar aquestes noves eines. Aquesta proposta va més enllà de l’espectacle esportiu, ja que durant, abans de l’inici i en la mitja part del partit també cal entretenir els espectadors.
En l’NBA totes les aplicacions dels clubs en els últims anys tenen una sèrie de serveis imprescindibles com repeticions, estadístiques en temps real, compra de merchandising i/o compra de menjar ràpid. Alguns clubs també aprofiten l’oportunitat per conèixer els perfils dels seus visitants i enviar ofertes d’abonament segons el perfil de la persona mitjançant les preferències a l’hora d’utilitzar les diferents aplicacions.
A Europa però, aquest concepte tant complert d’estadi intel·ligent encara queda lluny. Si bé és cert que alguns clubs, principalment a Anglaterra, estan realitzant esforços per equipar els seus estadis amb wifi i crear aplicacions per enriquir de noves experiències a l’espectador però encara es troben lluny del nivell dels Estats Units.
Els nous millennials són exigents i cerquen noves experiències contínuament, trobant en la tecnologia el millor aliat per satisfer-les. Com evolucionaran aquests estadis intel·ligents? Serà imprescindible en els propers anys veure un espectacle esportiu sense un dispositiu mòbil en mà?

3. Finalitzen els Jocs Olímpics, i ara què?

Uns Jocs Olímpics destaquen per ser un dels espectacles esportius més esperats per la població mundial els quals acullen als i a les millors esportistes del moment. En relació a la competició esportiva, els JJOO solen deixar moments per a la història però, com es preveu el futur una vegada aquests han acabat? Què en serà de totes les infraestructures construïdes única i exclusivament per a la competició olímpica?
Aquestes qüestions són les que apareixen quan acaben els Jocs Olímpics. En el cas de Rio de Janeiro també s’ha produït aquesta situació i, en plens Jocs Paralímpics, ja s’estan prenent mesures per a poder fer font a la gestió de les grans instal·lacions Olímpiques. Es preveu que, en la situació en la que es troben les institucions locals, les instal·lacions acabaran en mans privades ja que la situació de l’àmbit públic és molt complexa i delicada. Algunes de les instal·lacions seran desmuntades per construir infraestructures per a la població local, però d’altres quedaran dempeus atenent a la sort dels grans inversors que puguin fer-se’n càrrec.
D’aquesta manera, el punt negre de les grans construccions olímpiques torna a fer acte de presència preveient un abandonament de gran part d’aquestes en el futur i la seva infrautilització sense generar cap tipus d’activitat ni injecció econòmica per a la seu, com ha passat en alguns casos. En un gran esdeveniment, a l’hora de determinar la situació i construcció de grans equipaments com els que s’han pogut veure les darreres setmanes a Rio de Janeiro, s’ha de tenir molt en compte el seu futur després de la competició. Per a la construcció de les instal·lacions es comença a tenir en compte aquest fet i s’està treballant tant en les instal·lacions com a construcció, com també en l’aprofitament posterior d’aquestes per tal de donar-los una continuació esportiva després de la competició. Aquest és el cas d’algunes ciutats que van acollir o acolliran un gran esdeveniment esportiu com van ser els JJOO de Barcelona 1992, els de Londres al 2012 i els esperats Jocs Olímpics del Mediterrani de Tarragona 2017. En els propers mesos es comprovarà si Rio de Janeiro també ha planificat la post competició i ha pogut donar sortida a aquestes grans instal·lacions.
Infraestructures efímeres que queden oblidades després de les grans competicions. Quan es posaran els mitjans per frenar aquest fenomen tan perjudicial per a les seus olímpiques? Val més l’èxit durant unes setmanes que l’impacte negatiu que queda en els següents anys?

4. Dieta mediterránea reduce un 31% el riesgo de insuficiencia cardiaca

Un estudio del Hospital de Estocolmo señala que la dieta mediterránea reduce un 31% el riesgo de sufrir insuficiencia cardiaca. La FEC promueve la campaña #Salvacorazones, con el objetivo de librar 30.000 vidas hasta 2025.
La campaña #Salvacorazones es una iniciativa de concienciación y recaudación de fondos que la FEC ha puesto en marcha como respuesta al reto lanzado por la Organización Mundial de la Salud de disminuir, para el año 2025, el 25% de las muertes prematuras por enfermedad cardiovascular. En España, el objetivo es salvar 30.000 vidas.
A esta actividad se ha sumado recientemente la empresa Nestlé España. El doctor Carlos Macaya, presidente de la Fundación Española del Corazón, explicó que "es una gran noticia que compañías tan importantes como Nestlé se unan a nuestra causa. Nestlé comparte con nosotros muchos valores, la promoción de la salud cardiovascular a través del seguimiento de una dieta equilibrada es uno de ellos".
Por su parte, Alberto Vega, responsable de Relaciones Institucionales de Nestlé España, destacó la importancia que tiene para la compañía sumarse a esta iniciativa: "Colaborar en esta campaña supone para nosotros un paso más en nuestro compromiso con una vida saludable. Una nutrición variada y equilibrada ayuda a prevenir la obesidad y las enfermedades cardiovasculares y contribuye, sin duda, a mejorar la calidad de vida de las personas".
El importante papel de la nutrición en la prevención de las enfermedades cardiovasculares está reflejado en la bibliografía científica. Uno de los estudios más recientes ha sido publicado en el "European Journal of Heart Failure". Este trabajo realizado por el Hospital de Estocolmo entre más de 37.000 suecos demuestra que el seguimiento de la dieta mediterránea reduce en un 31% el riesgo de desarrollar insuficiencia cardiaca. Para realizar el informe, los investigadores tuvieron en cuenta el consumo de los siguientes alimentos: Fruta y verduras, legumbres y frutos secos, fibra, productos lácteos, pescado, carne roja, uso de aceite de oliva y alcohol.
Actualmente un 6,8% de la población española mayor de 45 años sufre insuficiencia cardiaca y su incidencia aumenta con la edad llegando a afectar entre un 15 y un 20% de los mayores de 85 años. Esta enfermedad sigue siendo la principal causa de hospitalización en España.
Según los último datos publicados INE, la insuficiencia cardiaca es la tercera causa de muerte de entre las enfermedades cardiovasculares, detrás de las cerebrovasculares y otras enfermedades del corazón. En 2014 se cobró la vida de 17.095 personas, 10.881 mujeres y 6.214 hombres.
La insuficiencia cardiaca se produce cuando hay un desequilibrio entre la capacidad del corazón para bombear sangre y las necesidades del propio organismo.

5. Bailar mejora la calidad de vida de las mujeres con hipertensión
Resum d'alguns esdeveniments que s'han celebrat a Blanes durant el mes de novembre:
2016-11-12 OPEN BENÈFIC K1 BLANES
2016-11-23 VII CURS AUTOPROTECCIÓ PER A DONES
2016-11-27 PRESENTACIÓ TEMPORADA A.D. CA LA GUIDÓ
2016-11-27 PRESENTACIÓ TEMPORADA CLUB BÀSQUET BLANES
2016-11-27 VII PASSAFRED
Rectángulo redondeado: Noticies

Noticies publicades durant el mes de novembre:
2016-11-14 La Ciutat Esportiva Blanes allotjarà el gener de 2017 el IV Campionat d’Espanya de Seleccions d’Handbol
2016-11-23 Un total de 56 alumnes participen al 7è Curs d’Autoprotecció per a Dones de la Policia Local de BlanesAPUNTS D'ESPORTS:Data de realització: 02/26/2014 | Data de la darrera actualització: 11/30/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300