Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Procés participatiu per a la protecció de la desembocadura de la Tordera

MEDIAMBIENT

Camí de tornada


Menú principalProcés participatiu per a la protecció de la desembocadura de la Tordera

LaTordera


Els Ajuntaments de Blanes i de Malgrat de Mar encetem un procés conjunt per a la protecció dels valors naturals de la desembocadura de la Tordera amb l’objectiu de regular els usos i l’accés a aquest espai natural i al seu entorn. Per assolir-ho necessitem dos instruments que responen a terminis diferents: una ordenança municipal per començar a aplicar les mesures a partir d’aquest mateix estiu; i una reserva natural parcial per a gestionar l’espai a partir de la seva aprovació per part de la Generalitat. Ambdós requereixen d’un procés de participació ciutadana i és per això que t’agraïm que en prenguis part de forma activa.

La Reserva natural parcial és una figura de protecció de la natura que permet als seus impulsors la gestió de l’espai que defineix. En el cas de la desembocadura de la Tordera, aquest espai ja gaudeix d’una protecció a nivell de la Unió Europea (Xarxa Natura 2000), però no disposa d’un òrgan de gestió específic per a prendre les mesures més efectives i ajustades.

Amb les ordenances municipals, una per cada Ajuntament, es pretén ordenar els usos i l’accés de forma precisa, d’acord amb els objectius de protecció de l’espai natural protegit, al mateix temps que es fan compatibles, es garanteixen i s’asseguren la resta dels usos en els espais perifèrics.
PROCÉS PARTICIPATIU


ENQUESTES.

Del 16 de febrer al 5 d'abril, entre l'Ajuntament de Blanes i de Malgrat de Mar, s'han recollit 377 enquestes sobre el procés de creació de la reserva natural parcial i 337 enquestes sobre el projecte d'ordenança municipal.


22 de febrer, a les 19 h.
- PRESENTACIÓ TELEMÀTICA DEL PROJECTE.

El 22 de febrer va tenir lloc la sessió telemàtica de presentació del projecte de protecció de la Tordera. La sessió va constar de dues parts. Durant la primera part es va explicar el procés de participació ciutadana que s'està duent a terme i es va donar informació sobre aspectes més tècnics de la desembocadura de la Tordera i del seu valor ambiental. A la segona part, els inscrits a la sessió van poder participar més activament responent a diverses qüestions que es plantejaven sobre la proposta de reserva natural i de l'ordenança i a través del torn de paraula. Van connectar-se a la sessió una mitjana de 70 persones.

A continuació podeu trobar la presentació que es va fer sobre el procés de participació i sobre les característiques de la desembocadura de la Tordera:

- Sessió de presentació del projecte

EXPOSICIÓ INFORMATIVA “PROTEGIM LA TORDERA”.

El 27 de febrer, de 9 h a 13 h, nombroses persones van visitar l’exposició ‘Ajuda’ns a Protegir la Tordera’ ubicada a l’aire lliure, al Passeig de Mar, sobre el procés engegat a Blanes i Malgrat per protegir l’espai.

L’exposició ‘Ajuda’ns a Protegir la Tordera’, a base de plafons informatius, va crear molta expectació entre els vianants de totes les edats, conscients de la importància de preservar aquest espai natural.

Afegir també en aquest apartat de l'exposició algunes de les fotos que t'adjunto i també posar l'enllaç a la notícia de la web de l'Ajuntament: https://www.blanes.cat/docweb/2021-02-27-delta.

RETORN PROCÉS PARTICIPATIU

- Document de retorn participació - ORDENANÇA

- Document de retorn particpació RESERVA

Fotos Exposició Informativa

Foto exposició 1Foto exposició 2Foto exposició 3
Foto exposició 4
Foto exposició 5
Data de realització: 02/10/2021 | Data de la darrera actualització: 09/16/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300